Kinderfestival voor Unicef

Berghem – Op zondag 24 september wordt er een kinderfestival georganiseerd door het regionale comité van UNICEF in Den Bosch en omstreken. Dit festival vind plaats in Openluchttheater Hoessenbosch in Berghem van 12.00 tot 18.00 uur. De opbrengst van dit festival komt geheel ten goede aan het werk van UNICEF.
Tijdens het festival kunnen basisschoolkinderen de hele middag allerlei workshops volgen en leuke spellen spelen. Zo kunnen ze met reuze legoblokken spelen, van de kabelbaan afroetsjen, een hiphop-, fotografie- en judo-workshop volgen. Maar ook meezingen in een musical of de brandweer helpen. Ook zijn er diverse eet-kraampjes zoals pannenkoeken, broodjes knakworst en ijs. Uiteraard zijn er ook activiteiten om kinderen kennis te laten maken met het werk van UNICEF en wordt er voorlichting gegeven door een van onze vrijwilligers. De activiteiten worden door middel van een strippenkaart betaald. Een strippenkaart met 10 strippen kost 5 euro.
UNICEF is er voor, ieder, kind. Drie woorden die naar de essentie verwijzen van het werk van UNICEF om ieder kind daadwerkelijk kind te laten zijn. Het maakt voor UNICEF niet uit waar de kinderen wonen, waarin ze geloven of wat hun afkomst is. UNICEF is er voor ieder kind. Onvoorwaardelijk. Spelen en leren zijn twee kinderrechten. En deze komen zeker tot uiting op het kinderfestival. Daar kunnen ze onvoorwaardelijk kind zijn, ze kunnen spelen op het springkussen. Maar ook kunnen ze leren welke kinderrechten er nog meer zijn door het grote kinderrechtenspel te spelen. Ouders, opa’s en oma’s kunnen op zondag 24 september genieten van een optreden van popkoor NOIZ. Ze treden op van 15.00 tot 18.00. Voor iedereen boven de 14 wordt er daarom een entree gevraagd van 3 euro, 1 euro hiervan is voor UNICEF.
Voor meer informatie kijk op https://www.facebook.com/denbosch4unicef