Maashorst Oerweekend op Hartje Groen  

Zeer uitgebreid programma met o.a. Bootcamp, Yoga, Oerkamperen en Pop-up Restaurant 

SCHAIJK – Charme Camping Hartje Groen pakt groots uit tijdens het Maashorst Oerweekend van 6,7 en 8 oktober. De geheel vernieuwde natuurcamping met boshut heeft een uitgebreid 3 daags programma in petto met onder andere een Break Out – Bootcamp, Yoga Zenn-Camp, Oerkamperen, Tree climbing, diverse workshops en een Pop-up Restaurant met heerlijke Oergerechten. Op zaterdag wordt tevens het officiële startschot voor dit bijzondere weekend in de Maashorst op Hartje Groen gegeven. 

Back to basic Oerkamperen
Een weekend back to basic kamperen in het Holenbergbos op charme camping Hartje Groen. Zelf vuur maken en oer-koken met onze oerkok! Geniet van de Oer-BBQ met varken van het spit en leer hoe je uitbeent. Boetseren en pottenbakken volgens oeroude prehistorische techniek in een kuiloven. Mogelijkheid om 1, 2 of 3 nachten te verblijven eventueel mét Oerontbijt, lunch of diner. In je eigen kampeermiddel of in één van onze trekkershutten. Elke avond een oergezellig kampvuur en één ochtend vroeg uit de veren voor een dauwtrapwandeling met gids. 

Zenn-camp, geheel verzorgd Yoga weekend door Helma van Koolwijk –  www.nu-yoga.nl
Kom helemaal tot rust op ons zenn-camp. Een geheel verzorgd weekend met yoga-workshops. Bij mooi weer buiten in de natuur, bij minder mooi weer in onze sfeervolle blokhut De Kiet. Prachtige wandelingen door de natuur en een inspirerende fietstocht door de Maashorst op onze Hartje Groen bikes. Je overnacht in één van onze comfortabele slaaplodges inclusief ontbijt, lunches én diner.

Voor iedereen die het leuk vindt om Yoga te combineren met een weekend vertoeven in de mooie natuur en nog meer activiteiten. Dit yoga-weekend is geschikt voor iedereen, oud, jong, lenig, stijf, dik, dun, vrouw, man, wel of geen ervaring met yoga. Er worden verschillende vormen aangeboden zoals Dru-Yoga. Dit is de yoga van het hart waar je vooral de zachte bewegingen zult ervaren. Ook komt Yin-yoga aanbod.  Bij Yin-yoga wordt er meer op het bindweefsel gewerkt en blijf je langer in een houding (zit of lig) ondersteund met kussens. Ook gaan we de natuur in op onze blote voeten en gaan we de stilte ervaren.

Klik hier voor het programma en de prijzen van het yoga weekend

******
“Iedereen kan de boom in”  / workshop boomklimmen!
Beleef en ervaar hoe het is om tussen de blaadjes hoog in de bomen te genieten van de actie en het uitzicht! Kleine kinderen doen het van nature: in bomen klimmen. Maar ergens, op weg naar volwassenheid, leren de meeste van ons het weer af. Zonde eigenlijk! Want in bomen klimmen blijft een fantastische ervaring, of het nou voor je werk is of puur recreatief. Tijdens deze WS boomklimmen maak je kennis met het boomklimmen met behulp van klimlijnen zoals een boomverzorger dat doet. We gaan gebruik maken van technieken zodat het geschikt wordt voor ‘iedereen’ en je al snel veilig de boom in kan klimmen zo hoog als je wilt of durft.

Op zondag 8 oktober hangen wij de touwen uit en na korte instructie kan je als snel zelfstandig de boom in!
Je kan starten tussen 12.00 en 17.00 uur op basis van beschikbaarheid
Duur: ± 45 min
Leeftijd: va 12 jaar tot fitte 70 +
Bijdrage : € 5 p.p.
https://thetreeclimbingcompany.com

******

Bushcraft Light
Een échte oerworkshop: lepel snijden uit hout of Bushcraft light. Bushcraft is kennis hebben van de natuur en hoe deze optimaal en verantwoord voor levensonderhoud gebruikt kan worden. Tegenwoordig is dit niet meer aan de orde van de dag, maar ooit was het wel de kern van ons bestaan. Kijk maar eens naar de overgebleven natuurvolkeren. Zij zijn nog steeds afhankelijk van deze kennis. Maarten van de Hoogen leert je hoe een lepel te snijden uit hout.

Vooraf aanmelden kan via info@innis-ard.com. Kosten €15,-  p.p. inclusief materiaal . Leeftijd vanaf 14 jaar maar kinderen onder de 16 moeten door een volwassene begeleid worden. Op de dag zelf aanmelden kan ook maar vol is vol. www.innis-ard.com  

******

Party Crew : Bootcamp
Tijdens deze bootcamp maak je kennis met verschillende trainingen die je kan helpen om ‘uit te breken’ tijdens de Breakout Run in 2018. De bootcamp zal onder leiding zijn van instructeurs vanuit Fitland. Zij gaan er voor zorgen dat je op een leuke oer sportieve manier in de natuur een lekker sportieve verrassende training zult ondergaan. Deelnamekosten bedragen €5,- per persoon. Dit is inclusief een flesje water en een stuk fruit. Er is gelegenheid om te douchen na de Bootcamp!

Klik hier voor het programma, reserveren en de prijzen van Bootcamp

******

Pop Up OERRRRestaurant
Thieu  Geurts van Kessel en Imro Buth van Maashorst Catering verzorgen het hele Oerweekend heerlijke Oergerechten in het pop-up restaurant van Hartje Groen.

Ontbijt en Lunches  in De Boshut                                                                                                                                                                         

 Food plein
– Baristabar – Pastabar – Wentelteefjes met toppings – Pizzapunten – Ijscokar

Pop-up OER restaurant: Heerlijk dineren voor €27,50 per persoon

– Pompoensoep met stokbrood en kruidenboter
– Gegrilde kip en oer ham met salade, pof aardappelen en dikke friet met saus
– Weckpotje rood fruit, cake, vanille mousse, bolletje ijs, en warme bramensaus
Gerechten in het Oerrestaurant alleen op reservering!

Reserveren: 0486 464646 – reserveringen@hartjegroen.com

******

Peter vd Broek – Potten bakken en kuilstoken, gratis voor de Oerkampeerders vr t/m zo 

****** 

Voetreflexmassage door Miranda vd Wouw Natuurgeneeskundig therapeut

Voetreflexologie: ‘Reflexologie is de wetenschap die zich bezighoudt met het principe dat zich op de handen en voeten reflexgebieden bevinden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam.’  Als het lichaam helemaal in balans is dan spreken we over ‘homeostase’. Alle lichaamssystemen zoals hormonen, zenuwen, organen etc. zijn continu aan het werk om deze balans te behouden. Het is te vergelijken met een goed geöliede machine. Door allerlei invloeden van buitenaf kunnen in dit systeem verstoringen ontstaan. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam werkt dan niet meer optimaal en we kunnen allerlei min of meer ernstige klachten krijgen. Door middel van massage van de specifieke gebieden op de voeten krijgt het zelfherstellende vermogen van het lichaam een impuls, waardoor het immuunsysteem wordt versterkt en de energieblokkades worden opgeheven, zodat klachten kunnen verminderen of verdwijnen. De balans komt weer terug en het lichaam kan weer optimaal werken.

Deelname: €5,- op basis van beschikbaarheid
NES Practitioner
www.health2balance.nl

***** 

Meer informatie: 0486461703 – reserveringen@hartjegroen.com  – hartjegroen.com/activiteiten/oerweekend