OndernemersLift+ start gastlocatie in Udense Ideeënfabriek

UDEN – Naast vestigingen in ‘s-Hertogenbosch en Oss en een gastlocatie in Boxmeer heeft OndernemersLift+ sinds 6 september ook een gastlocatie in Uden. Startende ondernemers uit de regio Uden kunnen hier op afspraak terecht voor gesprekken met hun businesscoaches en andere adviseurs.

In het bijzijn van wethouder economische zaken Gijs van Heeswijk van de gemeente Uden is de gastlocatie in De Ideeënfabriek in Uden officieel in gebruik genomen. “De gemeente Uden telt jaarlijks honderden startende ondernemers. Daarom zijn wij blij dat OndernemersLift+ nu ook een landingsplek in Uden heeft. In De Ideeënfabriek zitten ze bovendien in een creatieve omgeving, waar veel jonge, startende bedrijven zijn gevestigd”, vertelt Van Heeswijk. “Dit is een welkome aanvulling voor het bevorderen van het ondernemersklimaat in Uden. Het mooie van OndernemersLift+ is dat ze innovatieve bedrijven de kans geven om zich verder te ontwikkelen. Veel banken durven aan zulke bedrijven geen leningen te verstrekken.”

Verbinden
Mirjam van Lamoen, directeur van De Ideeënfabriek, noemt het eveneens geweldig dat OndernemersLift+ een gastlocatie in het gebouw aan de Liessentstraat 9a in Uden heeft geopend. “De Ideeënfabriek huisvest 52 ondernemingen, van starters tot volwassen bedrijven, die actief zijn op het gebied van communicatie, creatie en innovatie. Er zit enorm veel talent in deze regio. Ons doel is om kennisdeling tussen bedrijven in deze regio zoveel mogelijk te stimuleren. Door de komst van OndernemersLift+ wordt het nog makkelijker om partijen met elkaar in contact te brengen en te verbinden.”

Goede ondersteuning
Huub Dormans, directeur van OndernemersLift+, benadrukte het economisch belang van een goede begeleiding voor startende ondernemers. “De gemeente Uden telt jaarlijks zo’n 400 startende bedrijven. Elk startend bedrijf is gemiddeld goed voor anderhalve arbeidsplaats, dus jaarlijks komen er zo’n 600 banen bij door starters. Van alle starters overleeft na vijf jaar gemiddeld zo’n 50 procent. Maar met goede ondersteuning kan dit percentage oplopen tot wel 90 procent. Door goede begeleiding blijven na vijf jaar dus jaarlijks zo’n 240 arbeidsplaatsen extra behouden.” Voor die begeleiding kunnen ondernemers straks op afspraak terecht bij de gastlocatie van OndernemersLift+ in Uden. “Wij werken met een aantal zeer betrokken en ervaren businesscoaches, die allemaal gespecialiseerd zijn in hun eigen vakgebied en over een eigen netwerk beschikken. Daarnaast helpen wij ondernemers bij het aanvragen van subsidies en om toegang te krijgen tot nationale en internationale netwerken. Ondernemers met een kansrijk product of plan kunnen bij ons terecht voor een lening. Wij ondersteunen al 33 startups uit de gemeente Uden en hebben leningen verstrekt aan acht Udense ondernemingen voor een totaalbedrag van 800.000 euro.”

Udense bedrijven die tot dusver een lening hebben ontvangen van OndernemersLift+ zijn onder andere Ecovat (ondergronds warmteopslagsysteem), Intrador (veilingsite voor tweedehands machines), ELX Pro (innovatieve sporthersteldrank), Ecoseals (vloeistofdichte vloerdelen) en Ubble (occasionswebsite om eenvoudig een tweedehands auto te kopen).

Mocht u een afspraak willen maken met OndernemersLift+ in Uden, neem dan gerust contact op met Marjolein Rojo: m.rojo@ondernemersliftplus.nl

Fotobijschrift: Mirjam van Lamoen van De Ideeënfabriek in gesprek met Huub Dormans van OndernemersLift+ (Foto: Ad van de Graaf)