Theatergroep BLUV speelt Agnes B in Openluchttheater Hoessenbosch

Berghem -Op zaterdag 23 september speelt theatergroep Bluv het toneelstuk ‘Agnes B.’ in Openluchttheater Hoessenbsoch. Een aangrijpende en ontroerende muzikale voorstelling over tolerantie, tegenstellingen, liefde en waarden.

‘Agnes B.’, van toneelschrijver Franz Xaver Kroetz, begint als een sprookje. Arm meisje Agnes ontmoet op een bal een rijke fabrikantenzoon, Albrecht. Zij worden verliefd en al snel treedt ze met hem in het huwelijk. Een ‘moetje’, want Agnes is zwanger. Al snel blijkt ze niet in een sprookje verzeild te zijn geraakt, maar in een keiharde werkelijkheid. Een werkelijkheid waarin tegenstellingen tussen arm en rijk zich scherp aftekenen. Gedreven door medelijden en mededogen groeit Agnes uit tot een voorvechtster voor gelijke rechten voor armen en onderdrukten. Een verhaal over tolerantie, egoïsme, tegenstellingen, afwijzing en liefde. Met een ontroerende en een rauwe kant.

De voorstelling ‘Agnes B.’ begint om 20.00 uur. Tickets kosten 12,50 euro. Meer info en online voorverkoop via www.hoessenbosch.nl.