BERNHEZE – Bladeren zijn natuurlijke compost voor uw tuin en zorgen ervoor dat de grond minder verdroogt. Ons advies is om de bladeren zoveel mogelijk in uw borders te harken.

Wilt u toch van uw bladafval af, dan kunt u het gratis in de gft-container doen of naar een van de twee groendepots brengen.

–       Firma Van Schaijk, Berghemseweg 13, Nistelrode
–       Firma Dijkhoff, Lariestraat 25, Heeswijk-Dinther

Zelf een bladhoop maken
Kunt u het blad niet meer in de groencontainer kwijt, dan kunt u een grotere bladhoop maken, die u vervolgens bij ons kunt aanmelden. We komen hem dan ophalen tijdens de eerste ophaalronde na de melding (dat geldt ook voor het buitengebied).

Ophaalrondes
De eerstvolgende ophaalronde is in december. We beginnen op 7 december. We hopen dat we de bladhopen binnen een week kunnen ophalen, maar het kan zijn dat de ronde twee weken duurt. Dat is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Als u uw bladhoop voor 26 november aanmeld, nemen we hem begin december mee.

U vindt een aanmeld-button op onze website (zoekterm: bladafval). Na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een bevestiging en een indicatie van de ophaaldagen.