UDEN – Vrijdag 4 oktober tijdens Werelddierendag is de Kinderboerderij Uden van 10.00 tot 19.00 uur geopend. In de loop van de middag is er van alles te doen voor kinderen én voor de dieren. Zo kan er een snoepketting voor de beesten worden gemaakt, niet van marshmallows of spekjes maar van appel, wortel en andere dingen die de dieren lekker vinden. Vrijwilligers zijn aanwezig om de kinderen daarbij te helpen. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis. Kinderboerderij Uden is gevestigd aan de Artillerieweg 3 in Uden nabij voetbalclub FC Uden. 

Volgens voorzitter Luc van den Brule moet dierendag een dag zijn waar de dieren én het verwennen van de dieren centraal staan. “We hebben dit jaar voor een andere opzet gekozen. Andere jaren lag de nadruk meer op spelletjes voor de kinderen, dit jaar leggen we de accenten wat anders”, vertelt Luc van den Brule. Kinderen kunnen die middag de dieren verwennen door ze extra aandacht te geven, bijvoorbeeld door ze te aaien of te borstelen. In de loop van de middag worden de gemaakte groente- en fruitkettingen aan de dieren gegeven zodat deze ze kunnen oppeuzelen. Daarnaast worden pindasnoeren gemaakt voor de vogels thuis. Na afloop mogen de deelnemers de snoeren mee naar huis nemen om in de tuin of op het balkon te hangen. Diverse tuinvogels zoals mezen, duiven, merels en roodborstjes komen hier op af. 

Kindvriendelijke speeltuin
Aan de inwendige mens is ook gedacht. In de kantine kan men naast koffie, thee, appeltaart of fris ook een kom soep, broodje knakworst of pannenkoeken kopen. Tevens is er ijs en snoep te koop voor de kinderen. Zij kunnen zich vermaken in de kindvriendelijke speeltuin. De boerderij is toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen en er is voldoende gratis parkeerruimte. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de Kinderboerderij Uden, telefoon 0413-250047, per
e-mail: kbuden@kpnmail.nl of kijk op website: www.kbuden.nl.

Tekst & foto: Peter Noy