Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Op 15 september 2019, tijdens Open Monumentendag 2019, wordt bij de Meierijsche Museumboerderij de 75-jarige bevrijding van Brabant feestelijk gevierd. Er zijn verschillende activiteiten te beleven bij de eeuwenoude boerderij, namelijk:

  • Tijdens een fotorapportage over ‘herdenken’ worden de herdenkingsfeesten en de feesten rondom de bevrijding na de de Tweede Wereldoorlog op bijzondere wijze in beeld gebracht. Met dank aan Heemkundevereniging ‘De Wojstap’.
  • Na de middag keren de evacués, gevlucht voor het oorlogsgeweld, gezeten op karren vol huisraad, terug in de boerderij. Kom jij ze ontmoeten?
  • De bakkers bakken in een op hout gestookte oven  het ‘bevrijdingsworstenbroodje’, te proeven en te koop; er worden manden gevlochten, klompen gemaakt en springtouwen ‘geslagen’.
  • De tabaksplanten in den hof zijn het decor voor uitleg over roken en pruimen in de Tweede Wereldoorlog toen de aanvoer van tabak vanuit Amerika door de Duitsers verhinderd werd. Ook de typische oorlogsplanten- en groenten die in den hof groeien worden getoond.
  • Het  Juinders Koor zorgt voor een lekker stukske muziek en op het gezellige en overdekte terras verveel je je nooit!

Lees hier meer over de historie van de Museumboerderij