Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De aftrap voor het bevrijdingsfeest in Eigen Herd Uden wordt op zondagmiddag 15 september gedaan door Zeemanskoor de Skúmkoppen uit Harlingen. Het optreden van het feestvierende koor, dat 25 jaar bestaat, is mede ingang gezet door een van de oprichters en die, je raadt het al, woont in Uden. Zij vinden het een voorrecht om in Uden op te komen treden en kijken er naar uit. Het optreden wordt gekenmerkt door veel spontaniteit, 4-stemmige zang en vrolijkheid.

Het zeemanskoor de Skúmkoppen uit Harlingen werd op 3 maart 1994 opgericht uit een groepje enthousiaste zangers die graag de werkliederen wilden zingen die de zeelieden op de oude zeilschepen vroeger zongen. Begonnen met een groepje van 20 mannen is het koor inmiddels uitgegroeid tot 55 zangers waaronder drie accordeonisten en een violist. De meeste koorleden komen uit Noordwest Friesland. Onder de bezielende leiding van de dirigent Jacob Sijtsma brengt dit 4 stemmige koor op dit moment vele bekende en minder bekende zeemansliederen ten gehore. Ook liederen die het zeemansleven licht aanraken passen hierin. Zij zingen niet alleen in het Engels, maar ook in het Nederlands en het Fries! Zelfs liederen in het Russisch en Kroatisch worden niet geschuwd en op verzoek zou het best eens kunnen dat er een smartlap wordt gezongen. De Skúmkoppen treden regelmatig op bij Shantyfestivals, maar vaak ook bij Havendagen. Te denken valt dan aan Sail Harlingen, Sail Amsterdam of de Havendagen van Rotterdam.

Zaal open 11.30 uur, Aanvang 12.00 uur en de entree op dit bevrijdingsfeest is Gratis!

Happy Days are here again
Na de Skúmkoppen  gaat het middagprogramma om 14.00 uur verder en staan we met een muzikale terugblik stil bij 75 jaar vrijheid. De periode 1944-1945 en daarna wordt muzikaal ingelijst met een nostalgisch programma dat luistert naar de naam ‘Happy Days are here again’.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het duo ‘Prettig Weekend’. De herkenbare muziek nodigt het publiek uit tot luisteren en meezingen. In het laatste deel van de middag wordt ook muziek uit de jaren 50 en 60 ten gehore gebracht. Vrijheid vier je én geef je door! Kom die vrijheid vieren in Eigen Herd Uden.  Je bent van harte welkom.

De zaal is vanwege het voorprogramma al open vanaf 11.30 uur, Aanvang van dit concert is 14.00 uur, de entree ook hier weer Gratis!