Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Van 14 t/m 19 september vieren Schaijk en Reek 75 jaar vrijheid . Ook de muziekverenigingen Concordia uit Schaijk en Semper Crescendo uit Reek dragen bij aan de festiviteiten met twee unieke concerten met als titel ‘Market Garden’. De concerten zijn op zaterdagavond 14 september, 20.00 uur in het Wapen van Reek en zondagmiddag , 13.30 uur in de Phoenix in Schaijk. De twee muziekverenigingen vormen samen één orkest en geven hier symbolisch ‘vrede’ weer. Eendracht maakt macht, zoals ook de geallieerden ons  gezamenlijk hebben bevrijd. Vier 75 jaar Vrijheid door een bezoek aan één van de concerten.

Market Garden
De muziekverenigingen Concordia en Semper Crescendo hebben zich laten inspireren door de operatie Market Garden, de actie die Zuid Nederland heeft bevrijd. Op 18 en 19 september1944 trok een kolonne legervoertuigen door Reek, komende vanaf Zeeland richting Grave. Zij hadden flink strijd geleverd en dat was duidelijk te zien. De vreugde van de mensen langs de kant van de weg deed echter alle ellende snel vervagen. Ook muziek heeft de gave om ellende te verzachten. En wij zijn de bevrijders, waarmee snel een gevoel van ‘verbroedering’ ontstond, eeuwig dankbaar dat zij dit hebben gedaan. Het gevoel van ‘muziek verbroederd’ willen de muziekverenigingen  met deze twee concerten oproepen.
Het concert zal bestaan uit drie blokken: muziek uit de oorlogs- en bevrijdingstijd, een ode aan de landen die ons bevrijd hebben en vreugdevolle muziek die de hedendaagse vrijheid symboliseren.
Twee unieke concerten omdat de twee korpsen hun krachten hebben gebundeld en het onderste van hun kunnen laten zien.

Het concert in Reek wordt om 19.30 uur voorafgegaan door een kranslegging bij het vredesmonument op het graspleintje aan de Mgr. Borretstraat door wethouder Moritz Böhmer.
In Schaijk wordt tijdens het concert  aandacht besteed aan de oorlog en bevrijding door voordachten, de presentatie van een speciale Sprokkeling en kinderen van de basisscholen dragen een gedicht voor of een zelfgeschreven verhaal. Ook de tekeningen die de kinderen van de basisscholen hebben gemaakt zijn dan te zien in de Phoenix.