Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

BERNHEZE/OSS – Op vrijdagavond 30 augustus organiseert de werkgroep Vlinders en Insecten van IVN Oss en IVN Bernheze een activiteit met als thema ‘nachtvlinders’. Dit in het kader van de landelijke Nacht van de Nachtvlinders. Heb je zin een verassende avond dan ben je van harte welkom vanaf 20.30 uur op de parkeerplaats van Bomenpark Hooge Vorssel, Vorsselweg 3 in Heesch. Vandaaruit word je naar de locatie geleid waar een laken en lamp opgesteld staan om die nachtvlinders te lokken en te zien.

Landelijke Nachtvlindernacht
In de nacht van vrijdag 30 op zaterdag 31 augustus vindt voor de vijftiende keer deze  Landelijke Nachtvlindernacht plaats. Verspreid door heel Nederland worden excursies georganiseerd om de pracht van deze onderbelichte vlindergroep te laten zien.
Naast de vlinders die we overdag zien is er dus een nog een groep vlinders: de nachtvlinders. En ja, u raadt het al, die leven ’s nachts, in het donker. Of toch weer niet.

Met behulp lampen en stroop worden de nachtvlinders naar een laken op de plek van deze avond gelokt. Het is altijd weer afwachten wat er gaat gebeuren. Wat zal er op het laken komen?  Misschien wel de grote ‘pijlstaartvlinder’ of het ‘roodweeskind’.

De Nationale Nachtvlindernacht wordt gecoördineerd door de Vlinderstichting en heeft als doel om zoveel mogelijk mensen  kennis te laten maken met nachtvlinders. Tegelijkertijd worden er ook verspreid in het land de gegevens van deze soort van deze avond verzameld.

Meer informatie over alle activiteiten van IVN Oss vind je op:
www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss