Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Voor velen is het niet bekend dat er in Keent ooit een vliegveld was. Terwijl dat vliegveld zelfs heel belangrijk was in het najaar van 1944 bij de operatie “Market Garden”, de bevrijding van Nijmegen. Later werd het gebied als landbouwgebied gebruikt en nu is het natuurgebied. IVN Grave houdt zondag 15 september, samen met Brabants Landschap, een natuurwandeling door dit gebied waarbij de rijke geschiedenis én de huidige functie uitgebreid aan bod komen. Start: 14.00 uur bij Informatiecentrum Keent.

Sinds Brabants Landschap het gebied in bezit heeft wordt een deel van Keent aan de natuur terug gegeven. Voor Rijkswaterstaat is het een waterberging en doorstroomgebied. Voor Brabants Landschap is de omvorming naar natuurgebied belangrijk. In het gebied lopen ook Taurus runderen en Exmoor pony’s. Het Taurus-project heeft als doel het proberen terugfokken van een oerrund. Bij deze wandeling wordt ook ingegaan op  oorsprong en het  uiteindelijke gewenste soort rund dat wordt nagestreefd.

Informatie
De wandeling gaat veelal over onverharde paden en dijken. Vaak ook over paadjes die zijn gemaakt door de Exmoor pony’s en Tauros runderen in het natuurgebied. Stevig en waterdicht schoeisel is aan te raden bij regenachtig weer. Neem ook een verrekijker mee. De wandelroute duurt ongeveer 2 uur en is niet geschikt voor rolstoel en kinderwagen. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is gewenst. Aanmelden is niet nodig. Na afloop is er koffie, thee of fris in het infopunt.

Meer info over natuurgebied Keent op www.brabantslandschap.nl

Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen ze door de natuur in de harten van mensen te brengen. IVN Grave, één van de 170 (vrijwilligers-)afdelingen, laat jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond en belangrijk natuur is. Ze doet dat door het organiseren van natuuractiviteiten, lezingen, jeugd- en jongerenactiviteiten, voorlichting op scholen enz.. Kijk voor uitgebreide informatie op www.ivn.nl/afdeling/grave