‘De Maashorst suite’ door Mannenkoort Karawanken

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
28/01/2018
15:00 uur

Locatie
Theater Markant

Categorieën


Natuurgebied de Maashorst geldt ook voor Mannenkoor De Karawanken als inspiratiebron voor muzikaliteit. Omdat het koor dit jaar 40 jaar bestaat en vele leden kent uit de grensgemeenten van het natuurgebied – Uden, Bernheze,  Landerd en Oss – wordt het jubileum gevierd met in totaal 4 uitvoeringen van “De Maashorst Suite”.  Op de Maashorstfair vorig jaar 31 juli heeft mannenkoor De Karawanken deze  jubileumconcerten  aangekondigd en gepresenteerd.

In dit concert wordt een ode aan de Maashorst gebracht in een uniek samenspel van muziek en zang, woord en beeld. Diverse elementen vanuit het Maashorstgebied komen aan bod: de breukrand, het stroomgebied van de Maas, waardoor de Maashorst zijn huidige vorm heeft gekregen, de schitterende mengeling van bos en heide, activiteit en rust, stilte en ontmoeting. Ook denken we aan de opgravingen, die iets vertellen over hoe mensen in het gebied gewoond, gewerkt en geleefd hebben, gestorven en begraven zijn. Maar uiteraard passeert ook de huidige manier van leven en recreëren van de mens de revue.  En natuurlijk Vluchtoord waar vele vluchtelingen uit België in de Eerste Wereldoorlog gastvrij onderdak vonden.

In 4 onderdelen – historie en natuur, cultuur en  recreatie – wordt in woord, beeld en zang een groots en aansprekend concert gegeven.
Het concert wordt uitgevoerd door Mannenkoor De Karawanken, onder leiding van dirigent Marcus de Haard. Medewerking wordt verder verleend door vaste pianist Frans van Tuijl en de Dames van het Hoornkwartet.  De filmbeelden die de liederen vergezellen worden o.a. gemaakt door Patrice Winfield.

 

zondagmiddag  28 januari,      15.00 uur in de St. Jozefkerk te Oss.

prijs toegangskaartje € 12,50

Mannenkoor “De Karawanken”, gevestigd in Uden/Volkel is in 1977 ontstaan uit een dubbel mannenkwartet, dat geleidelijk aan uitgroeide tot een groot regionaal koor in Noordoost Brabant. Het koor bestaat uit ongeveer 60 leden, die als enthousiaste amateur-zangers graag concerten geven, en wordt voor de 4  jubileumconcerten aangevuld met een 15-tal zangers op projectbasis. De naam “De Karawanken” is ontleend aan een gebergte uit het gebied waaruit het aanvankelijke repertoire (Duits- en Slavisch-talig) de oorsprong had. Als het 40-jarig jubileum gevierd wordt in 2017, zijn enkele zangers al lid vanaf de oprichting.

Verdere in formatie: www.karawanken.nl of via email: secretariaat@karawanken.nl.