BERNHEZE – Van woensdag 30 september tot en met zondag 11 oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Het doel van de Kinderboekenweek is zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken voor lezen. Twaalf dagen lang staat in de Bibliotheken alles in het teken van het jaarthema ‘En toen?’ en gaan de Bibliotheken terug in de tijd: boeken die zich afspelen in het verleden worden deze week extra in het zonnetje gezet. Ook is er voor kinderen vanalles te doen in de Bibliotheek: kinderen kunnen een routeboekje ophalen waarmee ze zelf een reis door het verleden kunnen maken en er zijn leuke workshops van Mad Science te volgen.

Haal een routeboekje en maak een reis door de tijd!
Tijdens de Kinderboekenweek kunnen kinderen in de Bibliotheken van Bernheze gratis een routeboekje ophalen met daarin een plattegrond van Heesch, Heeswijk-Dinther of Nistelrode. Op de plattegrond staan locaties aangegeven waar kinderen (samen met een volwassene) naartoe kunnen gaan. Bij elke locatie hoort een opdracht uit het boekje die iets te maken heeft met ‘vroeger’ en een voorleesfragment (dat met behulp van de QR-app op een telefoon of tablet bekeken kan worden).

Mad Science in de Bibliotheek
Speciaal voor leergierige kinderen geeft Mad Science drie leuke workshops in de Bibliotheek tijdens de Kinderboekenweek.

Kinderen tussen 4 en 8 jaar kunnen op 1 oktober van 15.30 tot 16.30 uur in Bibliotheek Heeswijk-Dinther deelnemen aan de workshop Dino’s. Tijdens deze workshop ontdekken kinderen de wereld van paleontologen en voeren zij een spannende opgraving uit.

In Bibliotheek Nistelrode wordt op 9 oktober van 15.30 tot 16.30 uur de workshop ‘Eenvoudige machines’ gegeven aan kinderen tussen 7 en 10 jaar. Onbewust maakt iedereen bijna dagelijks gebruik van zes eenvoudige machines. Tijdens de workshop worden deze machines ontdekt en uitgeprobeerd.

De derde workshop wordt op 9 oktober van 15.30 tot 16.30 uur gegeven in Bibliotheek Heesch en heet ‘Superstructuren’. Alle voorwerpen om ons heen hebben een bepaalde vorm. Tijdens de workshop ontdekken kinderen welke vorm kan het beste gekozen worden voor het bouwen van een stevige brug of een gebouw? Deze workshop is voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. 

De kosten per workshop zijn € 2,50 voor kinderen met een bibliotheekabonnement en € 5,- voor kinderen zonder bibliotheekabonnement. Aanmelden kan via de website van de Bibliotheek (www.nobb.nl), of aan de balie van de Bibliotheek.

Gratis Bibliotheekabonnement voor kinderen
Zijn je kinderen nog geen lid van de Bibliotheek? De Kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om je kind lid te maken. Een Bibliotheekabonnement is gratis voor kinderen tot en met 18 jaar. Voor kinderen is er, naast lees-, en informatieboeken, ook een grote collectie e-books te leen.Voor meer informatie kun je terecht op onze website www.nobb.nl of bij de informatiebalie van jouw Bibliotheek.