BERNHEZE – In de nacht van 30 augustus vindt voor de vijftiende keer de Nationale nachtvlindernacht plaats. Verspreid door heel Nederland worden excursies georganiseerd om de pracht van de onderbelichte soortgroep te laten zien. Dit jaar vindt de nacht laat in het jaar plaats en gaat de zon al om half 9 onder. Hierdoor is de activiteit ook toegankelijk voor de minder actieve nachtbrakers.

Het IVN Oss en Bernheze doet dit jaar ook weer mee. We kijken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop. De locatie  is nabij het bomenpark in Heesch.  Om 20.00 uur beginnen we met het laken opzetten en gaan we stroop smeren op bomen.

Het is altijd weer een spannende gebeurtenis. Wat zal er op het laken komen.  Misschien wel een grote pijlstaart vlinder en het rood weeskind wil ook nog graag van het stroop komen snoepen.

Heb je wel zin een verrassende avond dan ben je van harte welkom vanaf 20.30 uur.

De Nationale Nachtvlinder nacht wordt gecoördineerd door de vlinderstichting en heeft als doel om zoveel mogelijk mensen  kennis te laten maken met nachtvlinders en tegelijkertijd verspreid in het land gegevens van deze soort te verzamelen.

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Cun Wijnen tel. 06-29261779.