SLABROEK – Terug van vakantie? Alle processierupsen zijn letterlijk gevlogen dus juist nu is het heerlijk om de natuur in te gaan! We verheugen ons op de ‘houtdag’  en op een prachtige nazomer waarbij we alvast vooruitkijken naar een aantal leuke activiteiten.

Bij Natuurcentrum De Maashorst hadden we niet zoveel last van de eikenprocessierups deze zomer. Hoe dat komt? Op het erf staan veel verschillende bomen, planten, struiken en dus diverse insecten. Als er veel insecten en bessen zijn, zijn er veel vogels. En juist deze vogels hebben gesmuld van de eikenprocessierupsen. Biodiversiteit helpt!

Op dit moment zijn alle processierupsen verpopt tot vlinders en daarna uitgevlogen. Ze veroorzaken dus geen overlast meer en u kunt nu weer met een gerust hart op pad gaan! Koopt u een fietsknooppuntenkaart? Dan krijgt u er een fietshoesje gratis bij, zolang de voorraad strekt!

Op zondag 18 augustus, op de laatste zondag van de vakantie is er een ‘houtdag’ op het erf met een bomenwandeling.

En wilt u met een groep de wisenten bezoeken? Schrijf u dan in voor een van de wisentexcursies of neem contact op met het natuurcentrum voor een individuele groepsexcursie. Leuk voor een vrienden of familiedag! Vorige week is het eerste wisentkalfje van dit jaar geboren en deze week het tweede! De stand van de wisenten is op dit moment 23 dieren.

Let op: er komen leuke activiteiten aan in het najaar! Kijk hiervoor op onze website voor meer informatie:

www.natuurcentrumdemaashorst.nl of telefonisch via 0412-611945