MAASHORST – De gasten vinden hun weg alweer naar het terras bij het Bomenpark, maar toch doen ze mee aan de Maashorst Smaak Safari. Een fiets- en autoroute door en rondom het Maashorstgebied. De autoroute doet de gezellige horecagelegenheid aan en de deelnemers aan de route mogen hier een lekker ijsje ‘to go’ ophalen. Hans Vereijken, Maashorst bestuurder vanuit Landerd, mocht voorproeven terwijl hij de eerste route uitgereikt kreeg.

De website is online gegaan en er kan geboekt worden, waarbij vanaf 26 juni de eerste routes actief zijn. Er zijn twee routes door het natuurgebied gemaakt die langs hotspots leidt in de vier gemeenten Bernheze, Landerd, Oss en Uden. De economische schil van het gebied. Het is een safari die men kan ondernemen per fiets, step, motor, auto of ieder ander vervoermiddel passend bij de route. Onderweg zijn stops bij de horecalocaties waar een ‘to go’ gerecht (bijna) klaar staat. Van 26 juni tot eind september is deze safari te boeken op vrijdag, zaterdag en zondag.

De fietsroute is ongeveer 50 kilometer, de autoroute is 125 kilometer en gaat ook door de buurgemeenten. Onderweg zijn er zes verschillende locaties per route, met ‘to go’ gerechten te vinden. Op de website is meer informatie welke locaties op welke route zitten.

Ondernemers leggen de verbindingen en de enthousiaste reacties van de horecaondernemers zorgen voor een prachtige route met verrassende hotspots en heerlijke Maashorst gerechten.

Naast Platform Toerisme Landerd en Maashorst Ondernemers die de samenwerking aangegaan zijn met de initiatiefnemers, zorgen ook de vier gemeenten Bernheze, Landerd, Oss en Uden voor ondersteuning vanuit Team De Maashorst. Omdat dit initiatief een mooie aanvulling is voor OERlekker Maashorst.