HEESCH/BERGHEM – Het Heesche Popkoor Noiz beleeft dit jaar haar tienjarig jubileum. Om dat te vieren pakt het koor groots uit: op zaterdag 14 september organiseert Noiz het ‘Noiz & Friendz’ festival in openluchttheater Hoessenbosch in Berghem. Samen met bevriende koren, bands en muziekverenigingen uit de regio beloven zij er een muzikale middag en avond voor jong en oud van te maken.

Een koor gericht op jongeren, popmuziek en kwaliteit; dat was er tien jaar geleden niet in omgeving Heesch. En dus besloten Jacco Stam en Sander Wijnen in 2009 een nieuw koor op te zetten. Een spannende uitdaging want, slaat het aan? Inmiddels kan Stam die vraag met een volmondig ‘ja’ beantwoorden: “We hadden het geluk dat de meeste leden bleven hangen, veel van hen zijn nog steeds lid van Noiz.”

Als bestuursvoorzitter van het eerste uur heeft Stam het koor in de afgelopen jaren zien groeien, vooral in kwaliteit en volwassenheid. Popkoor Noiz is inmiddels een graag geziene act op diverse evenementen in de regio. In de afgelopen jaren deed het koor zelfs een aantal keer succesvol mee aan een (nationale) korenwedstrijd. Stam: “Wat – gelukkig – niet veranderd is, is het plezier en de energie die we uitstralen tijdens het zingen. Dat is wat Noiz uniek maakt.”

Voor haar tienjarig jubileum wilde Noiz graag iets speciaals doen. Waar het koor de afgelopen jaren al een aantal theateroptredens gaf, kwamen zij nu uit op iets bijzonders: een eigen festival. Voor het ‘Noiz & Friendz festival’ nodigden zij bevriende koren, bands en andere verenigingen uit de regio uit voor een middag- en avondvullend programma in openluchttheater Hoessenbosch. “Bij Noiz zijn we niet bang om eens iets ‘anders dan anders’ te doen. Dit festival is ons verjaardagsfeestje en het is super om dat met muzikale vrienden te kunnen vieren,” aldus Stam. Na tien jaar geeft Stam het voorzitterschap deze zomer door: “Nieuwe mensen brengen nieuwe ideeën. Ik denk dat dat goed is voor elke vereniging, dus ook die van ons ”.

Het Noiz & Friendz festival vindt plaats op zaterdag 14 september vanaf 15.00 uur in Openluchttheater Hoessenbosch in Berghem. Gedurende de middag en avond treden diverse acts op op drie podia: Kidz, Bandz en Friendz. Zo is er onder andere kindertheater, een dansworkshop door Remix, optedens van de bands Dude en Lijn 99 en popkoren als d’Accord en Multivox. Het festival wordt geopend en afgesloten door Popkoor Noiz zelf. Kaarten zijn te bestellen via www.popkoornoiz.nl/festival en kosten €12,50 voor volwassenen en €5,- voor kinderen t/m 12 jaar.