HEESCH – Op vrijdagavond 6 september is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 21.00 uur en duurt tot ongeveer 23.00 uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden. Kom op tijd, want het kan druk worden.

Op deze avond staat de halve maan mooi aan de hemel; het is Eerste Kwartier. In de buurt van de maan is Jupiter te vinden. Op deze planeet kunnen we de wolkenbanden onderscheiden. Rond Jupiter ontwaren we zijn vier grootste manen. Laag in het zuidwesten zien we de andere reuzenplaneet: Saturnus met zijn ringenstelsel.

Ook kan men enkele sterrenbeelden en heldere sterren leren kennen, zoals Grote en Kleine Beer, Cassiopeia, Zwaan, Lier, Wega, Altaïr en Poolster. Het moet wel onbewolkt zijn om de maan, de planeten en sterren te kunnen waarnemen.

In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel.

Entree op de publieksavond: € 5, — (kinderen tot en met 12 jaar: € 3, –).

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: (0412) 45 49 99. Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl