RAVENSTEIN – Zondagmiddag 4 oktober organiseert IVN Oss een stadswandeling onder het motto ‘Een groen rondje door historisch Ravenstein’. IVN Oss gaat weer wandelen na een lange ‘pauze’ door de coronabeperkingen. De wandeling begint om 14.00 uur, is circa 4 km lang en duurt ongeveer 2 uur. De wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage aan het einde van de tocht wordt op prijs gesteld. Aanmelden is verplicht.

Groen in de stad
Als je het woord ‘stad’ hoort denk je niet meteen aan groen. Misschien aan een enkel ‘postzegel’tuintje. Maar iedere, zichzelf respecterende stad heeft wel een park. Zo ook Ravenstein, die twee prachtige parken heeft, waar we dan ook de meeste aandacht aan besteden. En via de dijk worden deze parken in het noorden met elkaar verbonden en in het zuiden via het protestants kerkhof met fruitgaarde en moestuintjes. Kortom: opvallend veel groen om van te genieten. Een stadswandeling, maar nu eens door natuurmensen bekeken. De gidsen laten u zien wat er zo allemaal groeit.

Aanmelden
In verband met corona vindt IVN Oss het niet verantwoord om in grote groepen te gaan wandelen. Er zijn meerdere gidsen, zodat we in kleine groepjes kunnen gaan wandelen met in achtneming van de voorschriften van het RIVM: thuis blijven als u klachten hebt en bij het wandelen 1,5 m afstand van elkaar bewaren. Mochten er te veel aanmeldingen zijn, dan zullen we toch mensen moeten teleurstellen. Aanmelden kan via frankvandorst@home.nl. De wandeling vertrekt vanaf het parkeerplaatsje op de Bleek in Ravenstein.