OSS – Stichting Oss Cultureel biedt een zo divers mogelijk podium aan zoveel mogelijk Oss cultureel talent. Elk jaar produceert Oss Cultureel een grote theaterproductie en daarnaast is zangschool Brabant Talent ontwikkeld met zo’n 80 leerlingen van verschillende leeftijden.

De nieuwe Zakelijk & Artistiek leider Marjolein Buijs is door het bestuur uitgedaagd om samen met Floor-Anne van Vliet (Artistiek leider van zangschool Brabant Talent) op zoek te gaan naar een nieuwe focus voor de komende jaren. Met als doel om de muzikale ontwikkeling van alle Brabant Talent leden en de ontwikkeling van de zangschool zelf zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen. Alle projecten die op de stapel liggen worden dan ook van binnenuit gecreëerd onder begeleiding en supervisie van professionele culturele makers.

Zo komt er bijvoorbeeld voor de jongste kinderen van de zangschool jaarlijks een aparte eigen kleine-zaal productie. Het komende seizoen zal dit plaatsvinden op 27 juni en wordt het geschreven door oud-leerling en conservatorium student Jessie Vos.

Theaterproducties Oss Cultureel
In 2019 produceerde Oss Cultureel Oeverloos Theaterroute, voor 2020 staat er weer een nieuwe grote productie gepland. In november 2020 gaat er een bijzondere muziektheatervoorstelling in première, geïnspireerd op het wereldberoemde boek ‘Een weeffout in onze sterren’. De cast van deze muziektheatervoorstelling zal grotendeels
bestaan uit leerlingen van Brabant Talent. Het script wordt geschreven door een getalenteerde jonge schrijfster van de zangschool, Holly van Zoggel. Zij wordt begeleid door een landelijk geroemde toneelschrijver, waarover begin van het nieuwe jaar meer persbekendheid zal worden gegeven.

Kerstvoorstelling op 15 december 
Tijdens de koude decembermaand zingt Brabant Talent dit jaar tijdens een warme, intieme en hedendaagse voorstelling voor het Osse publiek, genaamd: “Het staat in de sterren”. Royal class lid René Kok schrijft verbindende teksten die gaan over het kerstverhaal vanuit het perspectief van Jozef, Maria en van Jezus zelf met een subtiele link naar “Een weeffout in onze sterren” (productie 2020) waarbij de personages ook met een ander idee op aarde kwamen dan in de sterren geschreven stond.

Er zullen dit jaar bekende en onbekendere authentieke kerstliederen meerstemmig klinken gecombineerd met toepasselijke hedendaagse liedjes van o.a. Krezip, Acda en de Munnik, Yentl en de Boer. Floor-Anne van Vliet heeft de artistieke leiding en is de zangcoach, Gert Oude Sogtoen zal wederom de koorarrangementen schrijven, dirigeren en de zangers begeleiden op de Vleugel. Het prachtige monumentale St Antonius kerkje in Overlangel (gemeente Oss) zal het decor vormen van dit muzikaal omlijste verhaal.

Vanaf nu is de kaartverkoop gestart! Via www.osscultureel.nl
Meer informatie over Brabant Talent of Oss Cultureel in het algemeen www.osscultureel.nl